Večernji list, 21.10.2015

Za pola stoljeća najljepši dar – obnova cijele škole

 

Osnovna škola Lovre pl. Matačića koja se nalazi u Folnegovićevu naselju ovaj tjedan obilježava 50 godina rada, a kao najbolji dar za okruglu obljetnicu ovih dana počet će i kompletna obnova objekta.

Ravnateljica Zdenka Kapović kazala je da su dokumentaciju pripremali posljednjih šest godina i da je ove godine u gradskom proračunu osigurano 4,5 milijuna kuna za zamjenu stolarije, obnovu krovišta i novu termofasadu.

Uštede na grijanju

– Prvo počinje zamjena prozora i to učionicu po učionicu, dok će se krov i fasada obnavljati kada vrijeme dopusti. Budući da smo prošle godine obnovili sportsku dvoranu, uskoro će škola biti kao nova – kazala je Kapović dodavši da će tada trošiti znatno manje energenata za grijanje. Obnova škole ušla je u projekt ZagEE koji obuhvaća energetsku obnovu 3 zgrade gradske uprave, 15 zgrada osnovnih škola, 7 zgrada srednjih škola, 36 zgrada dječjih vrtića, 6 zgrada domova za starije i nemoćne, 3 zgrade domova zdravlja, 17 zgrada mjesne samouprave te modernizaciju 3000 rasvjetnih tijela javne rasvjete.

Osim obnove zgrade, u školi se radi i na modernizaciji pa 15-ak učionica ima interaktivne ploče umjesto ploča s kredom, a među prvima su koji su uveli e-imenike.

Link na članak