Večernji list, 25.03.2016

Nova pročelja i prozori na 32 vrtića i škole štede milijune

Obnova 32 objekta dio je projekta ZagEE koji obuhvaća do kraja 2017. energetsku obnovu 87 objekata, od čega 36 dječjih vrtića, šest zgrada domova za starije i nemoćne, 22 škole…

Troškovi grijanja u 27 dječjih vrtića, četiri osnovne škole i jednom domu za umirovljenike u Zagrebu već sljedeće zime bit će gotovo prepolovljeni. Naime, na ta 32 objekta do zime će se postaviti termofasada, a na onima koji nemaju novu stolariju zamijenit će se i prozori i vrata.

Prema procjeni, očekuje se da će ovo veliko ulaganje vrijedno 64 milijuna kuna u 2016. donijeti uštede od 3,5 milijuna kuna.

Na krovu i solarne ploče

– Teško je reći koliko ćemo manje plaćati račune za grijanje, no očekujemo velike uštede – kazala je Katarina Kolenković, ravnateljica Dječjeg vrtića Siget koji djeluje na dvije lokacije, u Aleji pomoraca 27 i Ulici Siget 12. Radovi su na oba objekta počeli, podsjetila je, već krajem 2015. pa se za mjesec-dva očekuje i njihov završetak. Osim što će obnovljena zgrada u Aleji pomoraca godišnje trošiti čak 96 tisuća kuna manje za grijanje, svakodnevni će boravak u njoj biti i ugodniji za oko 400 mališana.

Link na članak